Kontroll csoport;

2015-08-21 07:11:00

Összeállt a Kontroll Csoport

A korábban Bajnai Gordon, illetve Falus Ferenc kampányát támogatók, Kontroll Csoport néven, új baloldali szakmapolitika létrehozásán munkálkodnak - írta az Index. Bárándy Péter, Bitó László és Haris Éva mellett tag lenne Balázs Péter is. A volt külügyminiszter a Hír TV-nek elmondta: tárgyaltak már arról, hogy miként lehetne az országot jobban kormányozni, de a Kontroll Csoport néven emlegetett baloldali értelmiségi kör nem létezik.

„Én mindazokat a személyeket vállalom, akik itt a hírekben jelentkeztek, szimpátiával követem, de nem vagyok tagja a Szalay László Körnek, ugyancsak szimpátiával követem, bár nem vagyok tagja az Andrássy Körnek, és mindenhova elmegyek, ahol pártokon átívelő, nem pártpolitikai, de politikai célú beszélgetések folynak” – mondta Balázs Péter.

A Kontroll Csoport amúgy, a 80-as évek magyar underground zenekara volt, amely rendszerellenes számaival lett népszerű. Bár a 2015-ös Kontroll csoport is rendszerellenes, azonban nem zenészekből áll. Sokkal inkább a politikában mozgó szakértőkből és volt kormánytagokból.

A csapat nagy része támogatta például Bajnai Gordon visszatérését a politikába. Bárándy, Balázs, Haris, Bitó hivatalosan is a Haza és Haladás Egyesület alapítói voltak. A mostani szerveződésnek viszont nincs köze az egyesülethez.

Papp Edit megerősítette az Indexnek, hogy a csapat hetente találkozik, „szakmai, illetve értékvitát folytat” a jövőbeni lehetőségekről. Egy víziót szeretnénk bemutatni Magyarországról.